BROLEX ponuda solarnih sustava renomiranih proizvođača za učinkovitu i ekonomski isplatljivu uporabu sunčeve energije

Solarna - sunčeva energija

Solarna energija prema IEEE, najvećoj svjetskoj strukovnoj udruzi za promicanje tehnoloških inovacija, nije samo najrašireniji i najveći izvor energije, već je dugoročno gledano i ekonomski najučinkovitiji izvor.

Solarna fotonaponska tehnologija s vremenom će morati postati ključno rješenje za globalne energetske probleme u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Trošak električne energije stvorene uz pomoć Sunca nastavlja padati u odnosu na tradicionalne izvore energije. IEEE očekuje da će do 2050. godine biti instalirano oko 3 milijuna MW u fotonaponskim sustavima, čime će se zadovoljiti 11% globalne potrošnje električne energije.

Primjena solarne energije

Najčešća primjena solarne energije je kroz fotonaponske sustave koji pretvaraju sunčevu svijetlost u električnu energiju, koja se može koristiti za rasvjetu, grijanje prostora, vode, bazena, hlađenja, kao i niza drugih specifičnih primjena.

FOTONAPONSKI SUSTAVI

Fotonaponski sustavi pretvaraju sunčevu svjetlost u električnu energiju. Rješenje su za mnoge korisnike koji žele osigurati isplatljiv dugoročni izvor električne energije.

Fotonaponski sustavi služe za izravnu pretvorbu sunčeve svijetlosti u električnu energiju kojom se osigurava rad određenog broja trošila. Fotonaponske ćelije se sastoje od dva različito nabijena poluvodiča između kojih se stvara elektricitet, kada su izloženi svijetlu.
Fotonaponske ćelije zbog svojih električkih svojstava proizvode istosmjernu struju. Komponente, kao što su izmjenjivači i baterije, reguliraju, pohranjuju i isporučuju električnu energiju krajnjim potrošačima.

SOLARNA ENERGIJA PO SISTEMU KLJUČ U RUKE

BROLEX PONUDA:

 • Tehničko savjetovanje,
 • Izradu tehničkog rješenja te kompletne dokumentacije i studije isplativosti investicije,
 • Dobavu te montažu obnovljivih izvora energije (Solarne elektrane 5-10-30 KW),
 • Ispitivanje, atestiranje te puštanje u rad,
 • KLJUČ U RUKE

VAŠ KROV, NAŠA OBAVEZA!

Brolex ponuda: FOTONAPONSKI SUSTAVI vrhunskih proizvođača

Brolex FOTONAPONSKI SUSTAVIBrolex d.o.o. Buje u svojoj ponudi ima kvalitetne i povoljne fotonaponske module, (FN-module), invertere, montažni materijal uz dodatne podkonstrukcije i autonomne fotonaponske sustave.

Vrhunski svjetski proizvođači fotonaponskih modula SOLARWORLD, ASOLA, ATERSA i YINGLI SOLAR, FRONIUS i SMA Solar Technology za invertere, te OrbisEnergy za montažerski pribor, prisutni su u ponudi poduzeća Brolex.

Brolex sunčevu energiju nudi po sistemu KLJUČ U RUKE!

Brolex provodi postupak i pribavlja svu dokumentaciju za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora i kogeneracije

Ponuda solarne energije uključuje baš sve potrebno, od izrade projekata i kompletne dokumentacije, ishođenja svih dozvola, projektiranja, kompletnih tehničkih rješenja, do montaže, ispitivanja i puštanja u rad vaše zelene energije.

Za umrežene fotonaponske sustave zagarantirana je poticajna cijena otkupa proizvedene i predane električne energije po kWh.

Brolex solar energySolarna energija je najrašireniji i najveći izvor energije te dugoročno gledano i ekonomski najučinkovitiji izvor. Fotonaponski sustavi omogućuje energetsku neovisnost, izuzetno nisko održavanje uz životni vijek 30 ili više godina.

Solarni fotonaponski sustavi su ekonomski isplativi.

Vrijeme povrata investicije iznosi od 5 do 13 godina, ovisno o lokaciji i ostalim specifičnostima.

Autonomni fotonaponski sustav instalirane snage od 2 kWp daje oko 1500 kWh godišnje, što je oko 50 posto od prosječne potrošnje električne energije za prosječno domaćinstvo.

Prednosti solarne energije su:

 • Obnovljiv izvor energije.
 • Solarne ćelije jednostavno je instalirati.
 • Solarne ćelije su bešumne.
 • Solarne ćelije zahtijevaju vrlo malo održavanja.
 • Mogu se instalirati na malim prostorima (npr. na krovu obiteljske kuće) i za male korisnike.
 • Solarna energija ne zagađuje i ne ugrožava okoliš.
 • Ima iznimnu ekonomsku prednost nad ostalim izvorima jer osim početne investicije, daljnja proizvodnja električne energije je besplatna.
teksth
Asola
Atersa
Fronius
Yinglisolar
Urmet Domus s.p.a.
Asola
ABB Group
BM Group
Casarano Illuminazione
Gruppo EC electtrocanali
Elicent s.p.a.
Black & Decker
Canfor utensili
Disano illuminazione
ELEMATIC Group
Fujitsu Group
GEWISS Group
G-M&M
Gruppo Guzzini
Menvier Csa
F.lli Campion srl
Royal Philips Electronics
Replast corrrugati Srl.
Ruggiu lightingwear
Schneider Electric
Siemens Group
Targetti Group
UNIOR Group
Viamar
Legrand Group